Friday, 5 February 2010

WOK-MED-ALL-I-KYLEN


Är det kallt ute får man göra varmt inne! Vi som brukar woka mycket har inte gjort det alls nästan sedan jag blev sjukskriven. För många ingredienser och för många moment inom allt för kort tid för en med diagnosen utmattnings-syndrom...



Plocka fram allt. Hacka i lite stora otympliga bitar, och börja med det som tar längst tid (eller som man vill vara säker på att få helt igenom stekt eller kokt, t ex kycklingen). Ett tips är också att bränna av chilli innan man häller på kokosmjölk eller vatten. Gör lite plats i botten på woken, låt stekfettet rinna till och lägg i chilli (hackad, pulver och/eller pastan) och fräs av under en halv eller hel minut. Det gör stinget lite trevligare och rundare, inte bara pang-på. Ingredienserna?

Kycklingfilé, morot, purjolök, majskorn, haricot verts, röd paprika, vitlök, grön curry paste, oyster sauce, chipotle paste, koksmjölk, kycklingbuljong och lite vatten. Eller vad du råkar ha hemma som passar ihop med koksmjölk och chilli...

Serveras med äggnudlar i djupa skålar och ätes bäst med pinnar!

No comments:

Post a Comment