När det är såhär varmt—35°C i skuggan—finns det få saker som läskar så gott som Rock Shandy, spritzer eller Ginger & Lemongrass Cordial... med mycket iskross!
För två år sedan lagade jag Pink Lemonade när Victor och Annette var här en kort sommarvecka. Han blev omedelbart förtjust!
Schnappel gör en gudomligt god pink lemonade, men den är inte helt enkel att få tag på, och hittar man den så är den relativt dyr. Jag var lättare beroende av den när jag jobbade som au pair i Californien 1989-90. Jag brukar göra den lite koncentrerad så att man kan fylla på med iskross utan att den blir för vattnig på slutet. I och för sig är det ingen risk för den försvinner så fort, liksom av sig självt...
8-10 ekologiska citroner
1 rödbeta
2,5 dl socker
7 dl vatten
Häll sockret i en stor bunke, koka vattnet och slå det över sockret. Lös upp sockret helt och låt lagen kyla ner tills den är ljummen. Dela de tvättade citronerna i halvor, pressa ut saften ordentligt i sockerlagen och släpp sedan ner halvorna i lagen. Skala och skiva rödbetan och blanda ner i lemonaden. När du tycker lemonaden är tillräckligt pink plockar du upp rödbetsskivorna. Låt citronerna ligga kvar och dra ett par timmar om du har tid. Sila av och häll upp i bringare, ställ i kylen tills du skall servera den. Ta fram höga glas, fyll med is, häll i pink lemonade, och avsluta med lite vatten. Rör om och njut!
No comments:
Post a Comment