Jag har lite problem med att vara konsekvent, eller sagt på ett annat sätt: jag är tyvärr extremt flexibel. Det är inte så bra att vara det, för det innebär även att man är extremt impulsiv! Idag är bara senaste exemplet: Jesper skulle laga makrill och purjopasta. Jättegott! Och då skulle jag slippa laga mat. Men han blev förkyld... Alltså kom jag på att vi gör Afternoon tea istället! Och då kan ju Ravn och jag göra lemon curd till, för det har vi pratat om. Alltså, istället för att sitta lugnt i soffan under eftermiddan drog jag igång Ravn och Love i projekt eftermiddagste, och så bjöd vi in Elmer som en god ursäkt att duka med våningsfat, och baka engelska scones och Jamie Oliver’s morotsmuffins med. Det slutade med att Love hjälpte mig med muffinsen, jag lagade scones och bakade bröd, och Ravn gjorde lemon curd. Och det blev så förfärligt gott! Elmers betyg var “jättegod! Bättre än den man köper på affär’n om man säger så.” Muffinsen var goda oxå, sconsen vet vi ju är goda, och brödet blev alldeles... stort och luftigt, precis som hos bagarn!
Lemon Curd
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1,5 citroner
Riv citronerna på fina sidan av rivjärnet, pressa juicen ur citronerna. Koka upp citronskal, citronjuicen, 1 dl socker och smör tills allt löst upp sig. Låt det svalna lite.
Vispa äggen och sockret pösigt och blanda med den lätt svalnade smörcitroncremen. Sjud blandningen medan du ständigt (men lugnt) rör i den—den får inte koka. Kom ihåg att ta längs botten på kastrullen också. När den tjocknat tar du den av värmen och häller upp den i rena burkar. Låt den svalna av helt, sätt på lock och ställ den i kylen. Håller ca två veckor. Serveras till allt! Man blir lycklig av den!
No comments:
Post a Comment