Friday, 5 March 2010

Pasta basta!


Jag kommer aldrig att bli bra på GI-mat. Min teori är att människor som inte gillar mat kommer på den typen av dieter. 
Pasta är en sådan typ av mat som bannas av många GI-fantaster. Men varför banna något som man blir så glad av? Äta lagom är väl bättre i så fall. Och hur skulle man kunna äta underbara ostar utan gott nybakat bröd till? Det kan bara den som inte tycker om mat...



Jag är inte riktigt på humör idag. Vill för mycket, lyckas med för lite. Och så hade jag handlat för en riktigt trevlig ensamlunch! Och stod där och tittade i kylen och slängde igen den och tänkte ta en tomatmacka bara. Istället. Men jag måste öva mig på att genomföra det som har planerats. Det är min stora grej nu. Genomföra. Planera lagom, genomföra. Alltså plockade jag ut den färdigköpta färska raviolin med fårost och soltorkad tomat ur kylen, plockade fram en burk krossade tomater och drog igång. Så gott! Och så blev jag glad på kuppen!

1/2 paket färsk ravioli
en liten matsked olivolja
1 mycket liten rödlök
1 klyfta vitlök
1/3 burk krossade tomater
1/2 tärning kalvbuljong
1 handfull frysta haricot vert
Grovriven parmesan (Änglamark är den bästa!)
Olivolja som topping

Hacka lök och vitlök fint, värm på olivoljan och koka upp pastavatten. Fräs lök och vitlök på svag värme tills de mjuknat. Häll på de krossade tomaterna och strö buljongtärningen i såsen. Lägg pastan i vattnet. Lägg ner haricot vert i såsen (bryt upp dem i lagon längder), och koka långsamt tills pastan är klar. Slå av pastavattnet, lägg upp pastan på ett fint fat, arrangera den tjocka såsen ovanpå, riv grovt av parmesanen och ringla över olivolja. Det tar ca 10-13 minuter att bli glad!

No comments:

Post a Comment