Kris! Vi skall på 6ornas skolpjäs och har knytfika efteråt. Viskall ta med något men har inga ägg, så Lindas kladdkaka kan det inte bli. Lösningen?
Chokladknas
40 g Special K (som inte går att äta längre för de är så sockrade numera)
100 g mörk choklad
Smält chokladen och rör ner flingorna. Skopa med tesked ner i pappersformar och ställ i kylen tills de stelnat.
Men sedan slog det mig: Havreflarn! Gott! Här med lite kul kryddning:
75 g smält smör
1/2 dl kokosflingor
1/2 dl havreflingor
1 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
1/2 tsk lakrispulver
rivet skal av en liten citron
1 1/2 msk ljus sirap
1 1/2 msk mjölk
Blanda ner sirap och mjölk i smöret. Rör sedan ner de torra ingredienserna. Skeda upp på bakpapperklädd plåt, 1/2 msk pr flarn och gott om utrymme runt ikring. Mera lakrissmak? Öka mängden. Mera kokossmak? Ersätt smör och mjölk med kokosfett och kokosmjölk. Baka i 5 minuter, 175°C.
Chokladknas
40 g Special K (som inte går att äta längre för de är så sockrade numera)
100 g mörk choklad
Smält chokladen och rör ner flingorna. Skopa med tesked ner i pappersformar och ställ i kylen tills de stelnat.
Men sedan slog det mig: Havreflarn! Gott! Här med lite kul kryddning:
75 g smält smör
1/2 dl kokosflingor
1/2 dl havreflingor
1 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
1/2 tsk lakrispulver
rivet skal av en liten citron
1 1/2 msk ljus sirap
1 1/2 msk mjölk
Blanda ner sirap och mjölk i smöret. Rör sedan ner de torra ingredienserna. Skeda upp på bakpapperklädd plåt, 1/2 msk pr flarn och gott om utrymme runt ikring. Mera lakrissmak? Öka mängden. Mera kokossmak? Ersätt smör och mjölk med kokosfett och kokosmjölk. Baka i 5 minuter, 175°C.
No comments:
Post a Comment