Thursday, 23 May 2013

No-bake Cheesecake


Det är lite märkligt. Jag fullkomligt älskar obakad cheesecake men har inget recept på kakan. Så varje gång jag skall göra den måste jag leta upp ett recept! Jag började göra den här varianten av cheesecake medan jag bodde hos Jeanne & Henrik. Att hitta receptet är alltid lika svårt för alla verkar föredra bakade cheesecakes. Men det gör inte jag! 

Botten
125 g digestivekex (eller andra kex man gillar, gärna blandat med nötter t ex)
75 g osaltat smör (eller saltat om man vill ha sältan)

Fyllning
300 g cream cheese
60 g florsocker
1 tsk vaniljsocker (eller ett kryddmått vaniljpulver)
1 lime skalet från hela och saften av halva
1 handfull nyplockade fläderblommor (hyldeblomster) när de är i säsong
2,5 dl vispgrädde

Krossa kexen och smält smöret. Ha allt i en matberedare och smula ihop till en konsistens som påminner om blöt sand. Tryck ut i en springform (bara i botten) och ställ i frysen tills fyllningen är klar.
Vispa cream cheese mjuk och blanda i flosocker, vanilj, lime och sist blommorna. Vispa grädden (som till gräddtårta) och vänd den ner i ostsmeten. Bred ut smeten på kexbotten och ställ kakan övertäckt i kylen minst 4 timmar (ju fetare grädde desto kortare kyltid). 

Servera med färska jordgubbar! Mums till midsommar!

No comments:

Post a Comment