En hund som formats i områdena söder om södra Tyrolien, men norr om Milano, uppe i bergen kan naturligtvis inte äta—åhh så äckligt!—pellets, så kallad hundmat! Har man fötts upp på pasta, bröd och annat ur fåraherdens ryggsäck och stugor så säger det “urk!” i hela systemet, alldeles oavsett om pelletsen är billigvarianten från Royal Canin eller lyxen från Orijen, med ekoingredienser (som husse & matte tycker är bra för det ger bättre bajs...!). Näh! En riktig alphund skall naturligtvis äta:
Nykokt pasta, gärna färsk
Parmesan (inte de torra skalkarna!)
Mozzarella, gärna i tjocka skivor direkt från Vespa (bästa pizzerian i Lund)
Hembakat bröd, allra helst på lavain, och gärna tjocka skivor (typ hestens fødselsdag)
Färska äggulor
Stekt bacon (ja, i mix som en carbonara är det super!)
Turkisk yoghurt
Grädde
Morötter
Äppelskruttar
Ekollon, självplockade
Parksniglar (escargot) som man själv hittar lite här och var
Rötter, gärna tjocka och mumsiga
Om man inte kan få tag på något av detta, och om ens familj förvägrar en det man har en naturlig rätt till, så får man kanske överväga, efter några dagars svält, att äta skiten ur hundskålen...
No comments:
Post a Comment